Karate Hilversum biedt

JEUGDKARATE


Kyokushin Karate is een sport waarin kinderen aan hun zelfvertrouwen kunnen werken, maar ook op positieve wijze hun teveel aan energie, stress en eventueel overgewicht kwijt kunnen raken.

KATA-TRAINING


Een Kata is een opeenvolging van blokkeringen, trappen en stoten vanuit een of meer standen, waarbij naar verschillende richtingen wordt bewogen. Het aantal bewegingen en de volgorde daarvan zijn erg nauwkeurig vastgelegd. De balans tussen aanvallende en verdedigende technieken, de houdingen, de richting en de uitvoering van de bewegingen geven elke Kata zijn eigen specifieke karakter.

KUMITE-TRAINING


Kumite, het Japanse woord voor ‘gevecht’ of 'sparren', is een onderdeel van Karate waarin men met een partner traint of vecht. 

Kumite betekent letterlijk: 'ontmoetende handen'.

DONDERDAG

19.00 - 20.00 uur


19.00 - 21.00 uur

Jeugdkarate


Oudere jeugd/volwassenen

ZATERDAG

10:30 - 12.30 uur

Combinatieles jeugdkarate, oudere jeugd en volwassenen

Lestijden

Leslocatie


Sportzaal Hilfertsheem College


Lieven de Keylaan 58
1222 LH Hilversum


mail: info@karate-hilversum.nl


We verwelkomen iedereen om de basis van karate te (her-)ontdekken.

Wanneer je geinteresseerd bent, kun je je via de knop hiernonder aanmelden voor een gratis proefmaand.


De lessen


Kyokushin Karate lessen bestaan onder meer uit:


  • Warming-up, conditietraining en spierversterkende oefeningen
  • Kihon: Karate basistraining, onder meer bestaande uit trappen, stoten en blokkeringen
  • Kata; het aanleren van verplichte vormen, aaneenschakeling van trappen, stoten en blokkeringen in vastgelegde volgorde
  • Kumite; sparring / vrij vechten, zowel met- als zonder tegenstanders
  • Trainen met trap / stootkussens
  • Zelfverdediging; met onder meer trappen, stoten, knietjes, ellebogen, grepen, worpen
  • Extra trainingen (voor de liefhebbers): oa wedstrijdtraining en Tameshiwari (breektesten)
  • Wedstrijdtraining; zowel in Kata als Kumite - deze trainingen vinden (voor de liefhebbers) vaak ook plaats op andere sportscholen in andere delen van het land


Wij werken regelmatig prettig samen met diverse andere sportscholen en sportorganisaties. Leden van onze Karate school kunnen (uiteraard geen verplichting) daarom onder meer deelnemen aan de volgende buitenschoolse activiteiten: wedstrijden, seminars, strandtraining, nachttraining, trainingsweekenden, zomerkampen (zowel in Nederland als in het buitenland) en winterkampen.

De leraren

SENSEI Panos Papadopoulos, 3e dan


Sensei Panos komt van oorsprong uit Griekenland en is sinds 2002 actief in Karate. 

Van 2002 tot 2008  beoefende hij de Wado Ryu Karate stijl en behaalde daar zijn zwarte band (1e dan). Daarnaast beoefende hij de Kyokushin karatestijl en behaalde hij een certificaat bij de Griekse Karate Bond om Karateles te mogen geven. 

In 2008 maakte hij definitief de overstap naar de Kyokushin (Full-Contact) karatestijl

In 2011 behaalde hij het diploma scheidsrechter voor nationale wedstrijden

In 2014  behaalde hij tijdens het zomerkamp en middels een zwaar en meerdaags examen zijn 2e Dan Kyokushin Karate en kreeg bij de uitreiking te horen dat hij van alle examenkandidaten als beste geslaagd was.

Sensei Panos geeft sinds 2009 les in Karate en sinds 2012, na zijn terugkeer naar Nederland, bij Kyokushin Karate Hilversum, waar hij nu een van de hoofdleraren is.

Sensei Panos is tevens coach tijdens Karate toernooien, zowel kumite als kata.

In 2018 heeft hij met succes examen afgelegd voor zijn 3e dan.

SHIHAN Willem Brunekreef, 6e dan


Internationaal erkend leraar Karate en Kickboxing 
NKBB Gediplomeerd leraar Kickboxing, Muay Thai en Savate. 
6e Dan Kyokushin, 4e Dan Seidokan, 3e Dan Ashihara karate,
2e Dan Wado Ryu karate.


Shihan (in Japan beëdigd hoofdleraar) Willem Brunekreef heeft ruim 25 jaar ervaring in het les geven en is onder meer houder van een 6e Dangraad Karate. Hilversummer Willem Brunekreef beoefent Karate sinds 1972, is sinds de jaren '80 een internationaal gediplomeerd leraar in onder meer Karate en Kickboxing, heeft in 4 verschillende Karate stijlen - in totaal 15 - Dangraden behaald: Wado, Kyokushin, Seidokan en Ashihara Karate.


Hij heeft vanaf de jaren '80 regelmatig in Japan getraind, is internationaal actief geweest als scheidsrechter (o.a. in Japan tijdens Karate wereldkampioenschappen en K-1 Kickboxing), heeft internationaal lesgegeven en heeft enkele Karate / Kickboxing boeken geschreven.

Willem Brunekreef heeft na zijn opleiding, aan de Sociale Academie, o.a. met moeilijk opvoedbare jongeren gewerkt. 

SEMPAI Machiel Westerdijk


Machiel Westerdijk is sinds 2016 actief bij karate Hilversum.
In zijn jeugd heeft hij 10 jaar kyokushin karate beoefend. Na een lange pauze is hij weer fanatiek begonnen en snel weer op z'n oude niveau gekomen.


Bij karate gaat het hem om de mentale en fysieke training: "Het is geweldig om te merken hoe dit overal positief in doorwerkt, zowel in werk als prive. In kyokushin karate vragen vooral de onderdelen kata en kumite het uiterste qua concentratie, techniek, kracht en uithoudingsvermogen." 


Daarbij vindt hij het ook gewoon leuk en gezellig bij Karate Hilversum. Naast karate beoefent Machiel yoga en fitness.

SEMPAI Martin van Doorn, 1e kyu


Hoe het allemaal is begonnen: het startte met het motto dat het belangrijk is om je kind mee te laten doen aan sport. We besloten als ouders om onze dochter Dominique kennis te laten maken met Karate. Al snel leek mij dit ook een fantastische sport en ik ben dan ook in 2010 begonnen met het volgen van mijn eerste lessen.

In de loop van de jaren heb ik meegedaan aan verschillende activiteiten waaronder kampen bij Shihan Ruud Muller, Strandtraining in Scheveningen en kampen bij Shihan Roel Wildeboer, Kata Marathon bij Sensei Lee Tsouli. Naast onze Shihan Willem Brunekreef en Sensei Panos Papadopoulos, allemaal

leraren die me hebben geholpen om een betere karateka te worden. Ik ben hier allen dankbaar voor.

Verder heb ik aan diverse wedstrijden Kata en Kumite meegedaan en hierbij mooie prijzen

gewonnen in Nederland, Friesland, Belgie en Schotland (Glasgow).

De kleding en (extra) bescherming

Het karatepak (dogi)


Het uniform dat wordt gebruikt voor de Karate beoefening wordt in de volksmond wel karatepak genoemd. De officiële (Japanse) benaming is echter 'Dogi' (of in het kort 'gi'). Het pak bestaat uit drie delen: de top (kimono), de broek (zubon) en de band (obi). De in de Dojo gedragen gi is wit of gebroken wit.


De filosofie achter het dragen van dezelfde kleding is uniformiteit, oftewel 'iedereen is gelijk', ongeacht sociale status, beroep, geslacht, ras of godsdienst. Meisjes/dames worden geacht een T-shirt onder het jasje te dragen.

De karate band (obi)


In de video's zie je twee manieren om je karateband te knopen. De eerste is de eenvoudigste; de gekruiste band achter kan onplezierig voelen. De tweede methode is voor volwassenen en gevorderden en laat de band in lagen op elkaar geknoopt worden.

Wij adviseren degelijke beschermers aan te schaffen om Karate blessurevrij te beoefenen. Hieronder vind je een aantal suggesties:

Been/Scheenbeschermers


Deze zijn zowel bedoeld om jezelf als je trainings-partners te beschermen.

Borstbeschermer


Voor dames. In verschillende maten leverbaar.

Handbeschermers


Wij adviseren zakhandschoenen die geschikt zijn om op bokszakken / stootkussens te trainen. Bokshandschoenen zijn te groot en (semi-contact) karatehandschoentjes zijn te dun.

Gebitsbeschermers (bitje)


Er zijn eenvoudige beschermers bij sportzaken verkrijgbaar, maar je kunt er ook een op maat laten maken bij de tandarts.

Kruisbeschermer (tok)


Deze zijn er zowel voor dames als heren.

Impressies van een wedstrijd (jeugd)